sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Pregatirea unui colet cu flori

Nu stiu cati dintre voi iubitii florile si va doriti a face cat mai multe schimburi,vanzari de plante pe internet.Dar uite ca acum am sa va explic pas cu pas cum trebuie procedat,pentru ca un colet sa ajunga in siguranta la destinatie.
Pentru inceput,va trebuie: o cutie corespunzatoare,scotch ,foarfec, celofan,punga si hartie igienica(sau vata ,cum credeti voi ca ar putea niste butasii sa stea umezi,pana la destinatie).
Momentul cand vrei sa expediezi un colet,va trebuie in primul rand sa va orientati la anotimp,deoarece pe timp de iarna plantele nu pot rezista mai mult de 3 -4 zile ,2 zile fac cu posta,ele sunt pretentioase in ger si frig,iar pe timp de vara evitati cand e caldura cea mai mari ca ele o sa ajunga mai mult ofilite si nici nu stiu daca vor mai avea vreo sansa ca voi sa le puteti recupera.
Deci pentru a expedia un colet va trebui sa alegeti inceputul unei saptamanii ,evitati sarbatorile legale si sfarsitul saptamanii,deoarece ele pot stationa in oficiile postale si depozite.
Cautati un material rezistent la transport,care sa protejeze continutul,spre exemplu cum ar fi cutiile de la incaltaminte sau daca vreti sa expediati un colet mai mare,de la diferite electrocasnice.
Recoltati plantele,butasii ,lastarii inainte cu putin timp de momentul expedierii.Verificati-le sa nu fie bolnave,rupte,ranite.
Plantele verzii,nu trebuie presate si nici bulbii nu trebuie sa aibe joc in colet de la spatiile goale,ca s-ar putea rupe.Bagati cocolase de hartie sau materiale moi si chiar materiale plastic,polistiren.
Plantele care se trimit cu tot cu ghiveci ,trebuie fixate cat mai bine cu celofan deasupra,cu tot felul de hartii deoarece in momentul transportului pamantul se poate risipi si poate rupe planta.
Lastari de flori ,radacinile sau butasii trebuie infasurati in materiale umede cum ar fi vata,hartie igienica sau materiale textile,ca sa nu se deshidrateze .Ele trebuiesc mocirlite,dar nu mult doar cat ele sunt transportate.Frunzele,tulpinile,varfurile vor fi libere ca ele sa nu se incinga si ca sa poata sa respire.
Aveti grija sa nu ingreunati coletul excesiv cu ce nu trebuie deoarece o sa va coste.
Plantele foarte fragile se pot amballa in PET-uri pe masura,pahare de unica folosinta ,tuburi,fixandu-le in colet si respectiv in ambalaj.
Expeditorul trebuie sa desfaca coletul cu grija si cat mai  repede.








Pentru seminte si diferite rasaduri ,scrieti cu marker-ul sau eventual cu pixul pe o eticheta cum se numesc,ca destinatarul sa le poate stii care ,cum sunt si cum sa le planteze.
Puteti trimite si diferite plante scoase din pamant ,cum ar fi bujorii,tufnica,aster care nu trebuie decat sa ii infasurati cu o punga pe masura si pusi in colet.
Sper ca v-am fost de ajutor cu acest mic articol si sa expediati plantele asa cum va doriti.
Va doresc sa aveti parte de cat mai multe flori frumoase si putere de munca.



* Pozele nu imi apartin,sper sa nu se supere ca i le-am folosit in acest articol.

2 comentarii:

  1. Am văzut margaretele pitice în foto. Aveţi cumva ceava seminţe de dat ?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu infig butasii intr-o bucata de cartof - la destinatie, omul il planteaza direct, cu cartof. iar de impachetat, am invata de la plant-shop: https://www.youtube.com/watch?v=EShkvYPJuzA

    RăspundețiȘtergere