joi, 29 ianuarie 2015

Cactus de Craciun(Craciunita)

Schlumbergera este numita si Craciunita sau Nu ma deranja...este o planta provenita din SE Braziliei ,ce devine foarte decorativa in sezonul de iarna prin florile sale.
Aceasta planta infloreste numai daca pe timp de cateva luni de iarna nu ii se schimba locul ,de aceia are si denumirea de planta Nu ma deranja..
Florile acesteia pot varia de la alb ,roz,rosu,portocaliu si galben,cele mai populare sunt cele cu flori de rosu si roz.Tulpinile arcuite atarna fiind recomandate ghivecile suspendate.Perioada de inflorire dureaza de toamna,mai exact din noiembrie pana in ianuarie februarie.Din luna octombrie si pana la caderea florile nu o mutati din acel loc.
Aceasta planta poate atinge 30-40 cm.Se dezvolta foarte bine intr-un loc luminos ,dar vara poate fi asezata la un loc adapostit.Planta se inmulteste foarte repede prin lastarii ruptii la inceputul verii ,lasati o zi sa se cicatrizeze apoi introdusi nisip,pentru a prinde radacini.
Este o planta modesta ,fara prea multe pretentii ,decorativa prin frumusetea si abundenta florilor in perioada Craciunului .Va recomand sa o asezatii pe o etajera,pentru a-i putea admira frumusetea.

Eu am doar pe roz....voi pe ce culori o aveti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu