sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Pregatirea unui colet cu flori

Nu stiu cati dintre voi iubitii florile si va doriti a face cat mai multe schimburi,vanzari de plante pe internet.Dar uite ca acum am sa va explic pas cu pas cum trebuie procedat,pentru ca un colet sa ajunga in siguranta la destinatie.
Pentru inceput,va trebuie: o cutie corespunzatoare,scotch ,foarfec, celofan,punga si hartie igienica(sau vata ,cum credeti voi ca ar putea niste butasii sa stea umezi,pana la destinatie).
Momentul cand vrei sa expediezi un colet,va trebuie in primul rand sa va orientati la anotimp,deoarece pe timp de iarna plantele nu pot rezista mai mult de 3 -4 zile ,2 zile fac cu posta,ele sunt pretentioase in ger si frig,iar pe timp de vara evitati cand e caldura cea mai mari ca ele o sa ajunga mai mult ofilite si nici nu stiu daca vor mai avea vreo sansa ca voi sa le puteti recupera.
Deci pentru a expedia un colet va trebui sa alegeti inceputul unei saptamanii ,evitati sarbatorile legale si sfarsitul saptamanii,deoarece ele pot stationa in oficiile postale si depozite.
Cautati un material rezistent la transport,care sa protejeze continutul,spre exemplu cum ar fi cutiile de la incaltaminte sau daca vreti sa expediati un colet mai mare,de la diferite electrocasnice.
Recoltati plantele,butasii ,lastarii inainte cu putin timp de momentul expedierii.Verificati-le sa nu fie bolnave,rupte,ranite.
Plantele verzii,nu trebuie presate si nici bulbii nu trebuie sa aibe joc in colet de la spatiile goale,ca s-ar putea rupe.Bagati cocolase de hartie sau materiale moi si chiar materiale plastic,polistiren.
Plantele care se trimit cu tot cu ghiveci ,trebuie fixate cat mai bine cu celofan deasupra,cu tot felul de hartii deoarece in momentul transportului pamantul se poate risipi si poate rupe planta.
Lastari de flori ,radacinile sau butasii trebuie infasurati in materiale umede cum ar fi vata,hartie igienica sau materiale textile,ca sa nu se deshidrateze .Ele trebuiesc mocirlite,dar nu mult doar cat ele sunt transportate.Frunzele,tulpinile,varfurile vor fi libere ca ele sa nu se incinga si ca sa poata sa respire.
Aveti grija sa nu ingreunati coletul excesiv cu ce nu trebuie deoarece o sa va coste.
Plantele foarte fragile se pot amballa in PET-uri pe masura,pahare de unica folosinta ,tuburi,fixandu-le in colet si respectiv in ambalaj.
Expeditorul trebuie sa desfaca coletul cu grija si cat mai  repede.








Pentru seminte si diferite rasaduri ,scrieti cu marker-ul sau eventual cu pixul pe o eticheta cum se numesc,ca destinatarul sa le poate stii care ,cum sunt si cum sa le planteze.
Puteti trimite si diferite plante scoase din pamant ,cum ar fi bujorii,tufnica,aster care nu trebuie decat sa ii infasurati cu o punga pe masura si pusi in colet.
Sper ca v-am fost de ajutor cu acest mic articol si sa expediati plantele asa cum va doriti.
Va doresc sa aveti parte de cat mai multe flori frumoase si putere de munca.



* Pozele nu imi apartin,sper sa nu se supere ca i le-am folosit in acest articol.

vineri, 30 ianuarie 2015

Muscate

Muscatele sunt cele mai cunoscute si cultivate plante,care asezate la geamuri si in gradini,atat la sate cat si la orase,e foarte apreciata de totii cei care iubesc frumosul pentru calitatile ei.
Nu este o planta foarte pretentioasa,doar ca necesita locurile cat mai luminoase,insorite dar si racoroase ,aerisite.Cresc foarte repede si de aceia au nevoie de ulta apa si ingrasamant regulat.Ele pot ierna foarte bine si in beciuri,pivnite daca temperatura este peste 0 grade,acolo se vor uda foarte putin,iar in primavara dupa ce se scurteaza ramurile pentru a obtine o planta stufoasa ,le vom muta intr-un pamant bogat alcatuit din mranita si nisip.

Sunt diferite tipuri de muscate: 


  • zonale-au o forma pitica ,cu frunze de culoare verde galbui.
  • pitice-o intalinim cel mai des in formarea mozaicurilor de flori,aceasta categorie se caracterizeaza prin mai multe soiuri:Emilia infloreste alb cu roz,Meteor florii rosii,Rival  flori roz.

Muscata englezeasca-ele sunt un pic mai delicate,deoarece ele infloresc din luna martie si iar florile sunt asemanatoare ca ale panselutelor,au diferite culori,dar mai putin numereoase in inflorescenta.
Se inmultesc foarte usor prin butasi,recoltati de primavara pana toamna .Butasii se vor taia luni de 8 cm si se vor baga intr-un amestec nispios,sau intr-un bol cu apa pentr a-i da mustati.

Eu in aceasta iarna am pierdut majoritatea muscatelor,nu stiu de ce...au inceput prima data sa le cada frunzele ,apoi incetul cu incetul au inceput sa se usuce.Dar cu inceperea primaveri sper ca voi reusi sa mai adun lastari de la cunostinte ,ca sa ma pot bucura de ele,ca imi plac tare mult.
Tot ce mai mi-a ramas sunt aceste cateva muscate,care sunt pregatite sa infloreasca,si m-am gandit sa va arat si voua.Dar voi mai reveni cu un alt articol cu ele inflorite.



joi, 29 ianuarie 2015

Cactus de Craciun(Craciunita)

Schlumbergera este numita si Craciunita sau Nu ma deranja...este o planta provenita din SE Braziliei ,ce devine foarte decorativa in sezonul de iarna prin florile sale.
Aceasta planta infloreste numai daca pe timp de cateva luni de iarna nu ii se schimba locul ,de aceia are si denumirea de planta Nu ma deranja..
Florile acesteia pot varia de la alb ,roz,rosu,portocaliu si galben,cele mai populare sunt cele cu flori de rosu si roz.Tulpinile arcuite atarna fiind recomandate ghivecile suspendate.Perioada de inflorire dureaza de toamna,mai exact din noiembrie pana in ianuarie februarie.Din luna octombrie si pana la caderea florile nu o mutati din acel loc.
Aceasta planta poate atinge 30-40 cm.Se dezvolta foarte bine intr-un loc luminos ,dar vara poate fi asezata la un loc adapostit.Planta se inmulteste foarte repede prin lastarii ruptii la inceputul verii ,lasati o zi sa se cicatrizeze apoi introdusi nisip,pentru a prinde radacini.
Este o planta modesta ,fara prea multe pretentii ,decorativa prin frumusetea si abundenta florilor in perioada Craciunului .Va recomand sa o asezatii pe o etajera,pentru a-i putea admira frumusetea.

Eu am doar pe roz....voi pe ce culori o aveti?

luni, 26 ianuarie 2015

Bujori mei

 Bujorii sunt plante perene care sunt foarte usor de ingrijit.Florile pe care le au fiecare tufa ,sunt decorative, foarte frumos mirositoare ,au forme si culori diferite ..simple sau duble parfumul emanat ne bucura de prezenta lor in gradina.

Inmultirea bujorului se face prin separarea tufei,la sfarsitul luni august.Aceasta operatiune trebuie facuta cu grija ,deoarece sunt foarte sensibili.
Tunderea bujorului se face toamna,prin luna octombrie care se va taia tijele din solului.






Desi se adapteaza foarte bine bujorul,are nevoie de un sol bogat si afanat.Ea va flori dupa 3 ani de la plantare
Ii place soarele iar daca va fi plantata la umbra nu va ve-ti bucura prea mult de aceasta minunata floare.
In rest nu necesita prea multa atentie,singurul dezavantaj e ca ii trec prea repede florile.



Scuzati unele poze,dar casa a fost renovata si in peisaj am prin si boltari.
Acest articol e pentru Buna dimineata soare.

joi, 22 ianuarie 2015

Leacuri de sanatate

Toate aceste sfaturi sunt bazate pe propria experienta,si chiar au avut efect si de aceia as vrea sa va scriu si voua cateva.

Abcesul dentar-de multe ori avem probleme cu dantura,iar confruntarea cea mai mare care ne da si batai de cap e acest abces,pentru aceasta trebuie sa puneti intr-un vas de metal putina miere de albina cam 3 cmm e de ajuns ,apoi bagati un cui mare infierbantat pana cand acesta devine rosu dupa ce ati procedat asa bagati cuiul in miere iar in acea zona se va forma o masa rosiatica ,dupa ce inlaturati cuiul,aceasta masa o puneti pe partea afectata veti vedea ca abcesul v-a disparea.


Acneea-multa lume se confrunta cu acest fenomen neplacut,care ies chiar in acele momente deosebite ,ele pot fi tratate corespunzator,dar de ce sa datii un pumn de banii pe tot felul de creme ,solutii .Eu va dau un sfat in care puteti prepara chiar voi ...se ia cam o lingurita de tarata de grau si se pune intr-un pahar cu apa,se lasa pana a 2 zi cand se strecoara.Cu apa care va rezulta se va face aplicatii peste zona afectata cu un tampon de vata iar acest procedeu se poate repeta pana la vindecare.

Voi ce leacuri babesti aveti si chiar au dat randament?

Bancul zilei

Bancul zilei in fiecare seara se va posta:

Bula batut de nevastasa se duce sub bat si se ascunde.
Nevastasa:-Bula,iesi afara de sub pat!
Bula:-Nu ies!
Nevastasa:-Iesi afara odata!
Bula:-Bai nevasto cine e barbatul in casa asta tu sau eu?Daca am zis ca nu ies nu ies!

miercuri, 21 ianuarie 2015

Bicarbonatul de sodiu leacuri de sanatate


Multi dintre noi stim ca bicarbonatul de sodiu e folosit in bucatarie ,pentru afanarea diferitelor preparate...dar el are si alte proprietati.
Leacuri de sanatate cu bicarbonat de sodiu:
Conjuctivita:se spala pe ochii cu o solutie slaba de bicarbonat ,e recomandat sa nu folositi acelasi tampon de vata de 2 ori
Dureri de gat:gargara cu solutie de bicarbonat de sodiu,2 lingurite la un pahar de apa calda ,acest procedeu se poate repeta de  6 ori pe zi
Intepaturile de insecte:jumatate de lingurita la un pahar de apa,ungand locul intepat de cateva ori pe zi,inflamatia va disparea ,
Rau de masina:atunci cand plecati cu masina pe distante mari si aveti stari de voma ,puteti lua solutia de bicarbonat

Dar si in frumusete e recomandat:
dupa o zi de lucru simtiti picioarele obosite si umflate,atunci ele pot fi tratate foarte usor din 10l de apa si 5linguri de bicarbonat.Stati cu picioarele acolo maxim 15 minute si ve-ti putea dansea toata noaptea la petrcere
bicarbonatul poate fi inlocuit cu pasta de dinti ,inmuiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti iar petele galbene vor disparea.



Daca si voi mai stiti alte leacuri va astept ideiile.